sommarschema

Nu har jag fått mitt sommarschema för de tre veckor som jag jobbar inom äldrevården. Blir nog super, men den enda helgen som jag jobbar är min födelsedagshelg och då jobbar jag verkligen heeeela helgen. Fredagen går inte fira, då jobbar jag typ 14.00-21-00, på lördagen (Birthday) jobbar jag 07.00-16.30 och på söndagen jobbar jag delad tur, alltså först 07.00 - 10.30 och sedan 13.30-20.45. Hoppas att det regnar hela jävla helgen! Klart man kan fira med tårta lördag kväll, får tvinga till mig en riktig myskväll. Men det blir inget party med efterfest tills solen går upp igen... blir inget västkusten heller den helgen... men däremot antagligen värmland i mitten av augusti, fasen så kul! :)

Dags att återgå till plugg, tenta numero 2 imorgon! Puss

städa

Har försökt att börja småstäda här innan det smäller på torsdag. Igår var det dags för en terminens pappersrensning (gjorde en lika stor i förra veckan också). Har gjort iordning två pärmar med de papper som känns bra att spara, resten ska bara slängas... känns som ett stort slöseri på papper hele tin...


Vårruset!

Wohoo, vad kul det är att springa lopp!! Det här var garanterat inte sista gången. Riktig kul och vilken energi. Synd att det ska vara så förbannat trångt när man springer och att vissa inte fattar vilka stopklossar de är. Har sprungit och sick-sackat mig fram hela vägen. Men är supernöjd då jag sprang 5 km på 22,35 min. :) Är otroligt peppande att veta att man hade kunnat göra lite snabbare till och med :)

Nu kör vi vidare på den här super-pepp-energin och då kommer veckan att gå som en dans!! :)


one down, two to go!

Då var veckans första tenta avklarad. Jag kan bara be till det väsen som finns där ute (eller skicka mutor till examinatorerna) för att jag ska klara den här. Fy fan är nog allt jag har att säga.. gick nog inte vägen den här gången. Men vi håller tummarna, you never know!

Nu har jag kolhydratladdat inför Vårruset ikväll :) Ska snart sticka iväg och plugga inför onsdagens tenta. Måste även fixa lite flyttkartonger så att jag kan börja ta tag i det här eländet... önskar att jag hade min flyttkarl här hos mig nu!

Puss

sista söndagen i luleå...

för ett tag framöver i alla fall :) Vill hem till södra Sverige och uppleva lite sommar och sol. Idag regnar det (fast alltid bättre än snö) och är jävligt grått. Nu är det ju som så att det inte alltid är ljust och strålande sol hemma, det vet ju jag med. Men när man är här uppe skapar man sig lätt en illusion av att allt är så mycket bättre söderut. Dock får vi inte glömma vilka det var som fick ryssvärmen förra året ;) Saknar ryssen i år... han var så varm, en riktig liten solstråle!

Nu blir det att peppa inför morgondagen och senare ikväll Solsidan, det bästa som har hänt svensk tv sedan Filip och Fredrik gjorde entré.

Gospel frälst?

Har varit och lyssnat på min otroligt begåvade vän Elin när hon har sjungit med sin gospelkör idag inne i stan. Var riktigt mysigt att sitta och bara lyssna, ibland var det så att man fick rysningar :)

Kanske dags att besöka mamma när hon sjunger när man inser hur uppskattat det är :)

P.s. flera Julia Roberts filmer på tv och inser mer och mer att hon är min favoritskådis, så jäkla grym!

vill inte mer...

Nu vill jag inte plugga mer... vill bara ha alla tentor överstökade. Nästa vecka händer följande:

  • Måndag: Skriftlig tentamen i Sjukgymnastik vid andningssjukdomar och vid cirkulationssjukdomar. Springer Vårruset på kvällen :)
  • Tisdag: Mellandag med plugg inför onsdagens tenta.
  • Onsdag: Skriftlig tentamen i Sjukgymnastik för äldre. Börja packa ned allting inför flytten. Inlämning av hemtenta i psykiatri.
  • Torsdag: Ytterliggare en mellandag som främst består av flytt och städ samt förberedelse och plugg inför morgondagen. Inlämning av rapport inför morgondagen.
  • Fredag: Praktisk/ Muntlig tentamen i Neurologiska funktionsnedsättningar. Besiktning av lägenheten. Dricka för mycket vin och äta för mycket gott med tjejerna som är kvar och bli lite snyftig för att vi inte kommer ses på så lång tid :(
  • Lördag: Lattjar runt i Luleå under dagen. Käkar gott någonstans och sätter mig sedan på nattåget för att rulla hem till smålands djupaste skogar, T-town.
  • Söndag: Anländer till T-town runt lunch, mys med alla nära och kära!! :)
Jaa, nästa vecka lär ju gå i 120 så det är bara att ta ett djupt andetag och hänga med. Nu ska jag försöka färdigställa rapporten sen blir det ytterligare plugg (som vanligt). Ikväll ska vi antagligen  in till stan och kolla på en kompis som sjunger i en kör. Skulle vara jättekul att se, samt skönt med en go kväll med tjejerna!

puss

Luleå Stadsbibliotek

Har idag suttit och pluggat på biblioteket i stan samt avnjutit den bästa lunchen på länge :) Var sjukt gott!! Har även fått ännu mera sommarjobb, så att ha gått ifrån nästan helt ledig till helt upptagen. Förutom kvällar och helger, men det känns helt ok. Kommer att få jobba med trevligt folk och det känns skönt att jobba och sen kunna gå hem och vara helt ledig :)

Ganska så fin utsikt :)

Detta evighetsjobb...

Världens godaste lunch; hummel, kräftmousse och potatismos

Mumsig sallad som jag här har ätit en del av. De hade en laxröra till... på vissa ställen hade salladen varit hela lunchen...


Morgonspinning - check!

Det ska erkännas att det är litet motigt innan när man ska gå upp, men känslan efteråt väger upp allt! :) Nu blir det att fixa lite papper etc. innan det bär iväg in till stan. Ska sitta inne på biblioteket och plugga, ska bli skönt med lite miljöombyte :) Sen lyxlunch på stan. Yepp, idag är det fredag. Förhoppningsvis blir det ett glas vin till kvällen, fredagsmys :)

Puss

Glasögonen är här!

Fasen vad svårt det är att ta en bra bild, dels för att jag aldrig blir bra i bild (är mycket snyggare i verkligheten om jag får säga det själv) och sen speglas ju allt så förbannat. Men här kommer två försök i alla fall! :)




fäller en tår...

för den lille björnbebisen i Älvsbyn som irrade omkring ensam för att han hade tappat bort sin mamma och nu har blivit skjuten... kunde inte ett zoo tagit emot honom?? Världen är bra grym ibland :(

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13081559.ab

effektivitet - mitt andra namn?

Nja, kanske inte alla dagar. Men idag och igårkväll har jag och Lina vart ute och gått långpromenader och pluggat samtidigt. Vi har då med oss någon av våra sammanfattningar och går och förhör varandra, smart va? Så istället för att sitta instäng i ett litet studentrum eller i skolan får vi frisk luft, motion och ny kunskap :)

Dags att käka lite lunch sen ska jag möta upp de andra i pluggkvarteten på Unik för lite gott kaffe (för omväxlings skull) och ännu mera plugg!

Puss

Tisdag 24/5

När man bor i Norrland får man under våren/försommaren erfara att det aldrig blir riktigt mörk under dygnet. Nu har den perioden verkligen kommit, och det blir bara ljusare och ljusare fram till midsommar då det vänder har jag för mig. Med andra ord är det inte mörkt på natten, INTE kul med vita gardiner... har dock kunnat sova bra de flesta nätterna men inatt gick det bara inte. Somnade såklart efter ett tag, men övervägde verkligen att gå upp och sätta mig med lite plugg eller något för att bli riktigt segt i skallen :/ Fastän att jag klagar över det nu tycker jag att det är rätt coolt att få uppleva detta nu, men för ett par månader sedan kunde jag kolla ut genom fönstret om kvällarna och se Norrsken dansa över himlen :) I like my Luleå.

Träningen är redan
avklarad för dagen så nu är det plugg som gäller! Effektivitet tycker vi om! :)
Puss

Inget godis igår...

men idag är det jag och min godispåse som fixar psykiatritentan och ms-rapporten!! :) Ska snaaart ta tag i det!

Måste bara berätta världens poängmiss vad gäller tentarättning. Idag skulle jag hämta ut min tenta i funktionell anatomi som jag skrev för nästan två månader sedan. När vi fick resultaten fick jag sämre än alla mina polare och blev lite ledsen för det. Kunde inte fattat var jag hade tappat så många poäng jämfört med dem? Men idag fick jag självförtroendet tillbaka när jag upptäcker att han har glömt att räkna med sista sidan på tenta som bestod av 17 poäng, så nu fick jag istället ett resultat på 100/104, pretty nice om jag får säga det själv :) Summa av kardemumman är att jag är ju minst lika duktig som de andra, så det så :) Behövde verkligen den här egoboosten nu för att orka sista veckorna. Så nu kör vi! :)

Puss

söndag 22/5

Då var den här veckan över och tenta-p närmar sig med stormsteg! Sitter och skriver på min rapport om MS, är på ett riktigt segt parti där man ska applicera olika teorier till den behandling man väljer att göra. Migränen är nära kan jag lova. Ska snart ut och jogga en sväng med Emma, ska bli riktigt gött, gick ju så bra förra veckan :) Är härligt soligt ute också så det kan knappast bli bättre! Dock blir det att sätta sig framför datorn igen och fortsätta plugga när man kommer hem. Imorgon har vi workshop i psykiatri, jag hoppas att det ska ge lite svar angående hemtentan vi har. Måste även göra lite frågor till den så har en del att uträtta under dagen... frågan är om det får bli en sväng till Ica och köpa lite godis? Skulle sitta fett nice :) Jag är nog bäst i världen på att "belöna" mig själv när jag gör jobbiga saker, tex sitter man med äckelteorier så förtjänar man choklad, och det med basta!

Hittar dock inte alla nya chokladsorter som marabou har gett ut. Smakade på Carribean i helgen, var väl ok. Men kommer inte i närheten av Passion, vill ha!!

Funderar även på om man skulle testa den nya Ben & Jerry glassen som uppmanar alla att rädda Östersjön, glass för en god sak kan väl inte skada? ;)




Glasögon

Efter ständig huvudvärk morgon och kväll beslutade jag mig för att åka in till stan och göra en synundersökning (hade en gratisgång tack vare lulehäfte!). Självklart har jag något synfel, jag hoppas att det är orsaken till denna eviga plåga, annars vet jag inte vart jag tar vägen!? I vilket fall vara snälla Frida med mig in i stan och gav råd om vilka glasögon jag skulle köpa. Eftersom att jag hade gjort min synundersökning på Specsavers och inte hämtat ut mitt recept började vi jakten där. Nu är det som så att de har billiga bågar, plus att du får två för priset av en, hur bra som helst! Så för mindre än 1200:- får jag två par glasögon som har fått x-tra behandling för 300:- st. Kan det blir bättre?! Hittar dock inte mina glasögon på deras hemsida. Men får förhoppningsvis hem dem snart och lägger upp bild om vi inte ses snart IRL :) Det retliga är att jag säkert kommer att få dem när tenta-p är över och det är ju nu jag behöver dem som mest! Men bättre sent än aldrig!

Nu ska jag nana efter ett tappert försök till pluggande ikväll. Idag har vi fått våra patientfall som vi ska skriva "rapport" om och sedan ha en muntlig/skriftlig examination av. Jag ska skriva om en kvinna som har MS, så himla intressant! Därmed blir det rapportskrivning för hela slanten i helgen så att kommande vecka helt kan fokuseras på de skriftliga tentorna!

Puss

Tvättkrig del 3

Alltså vad fan är det här? Är det på riktigt någon som skämtar med mig eller är folk så jävla korkade på riktigt?? Jag hade idag bokat tvättid mellan 13.00 och 16.00. När jag kommer bort till tvättstugan och ska slänga i maskin nr 2 så ser jag att det tvättas för fullt i min maskin (ca 55 min kvar på programmet), men det är inte MINA kläder där i. MINA kläder ligger slängda i en tvättkorg. Klockan är 14.30, alltså är det fortfarande min tvättid!!! Ska ner om ca 30 min och se om jag kan få tag på det jävla rövhålet som så jävla respektlöst har gjort det här. Jag blir fan galen!! Funderar på att ta med en sax och klippa sönder varenda jävla fult plagg! Då är han inte så jävla katig sen... nee, nu ska jag ju självklart inte göra det... men god lust har man iaf! :(

överlevde fredagen den 13

och sitter nu här framför datorn igen med skola, skola och återigen skola. Men om en stund blir det en joggingtur med Emma, imorse en morgonpromenad med Annika, och nyss ett välbehövligt skypesamtal med Sofia. Love you darlings! Känns som om jag får köra en varannandags-taktik vad gäller skola. Lite väl mkt huvudvärk idag för största koncentration. Bättre att utnyttja en solig dag då nästa vecka verkar bli fylld med regn :( Kommer finnas tid att sitta inne då istället.

Skypade med Jörgen igårkväll (herregud, min ekonomi skulle inte klara sig utan skype) och kollade samtidigt på Lady Gagas Monster Ball show på Madison Square Garden i NY. Hon är ju sjukt grym! Verkade så ödmjuk mot hela berömmelsen och inför sina fans. Jag hoppas att det inte var tillgjort, för om inte så behövs det lite fler Lady Gagas i världen. :)

the botten is nådd?!

Jag vet, det ÄR ett evigt klagande på mig, men... och så det där lilla Men som ska in överallt... det är så frustrerande att vakna med stress, hjärtklappning, spänningshuvudvärk och gud vet vad. Det är bara tre veckor kvar nu. Om exakt tre veckor sitter jag och avnjuter en asti, förhoppningsvis jävligt stolt över mig själv! Men nu sitter jag här, det är fredag kväll, och jag pluggar. Jag måste, har inte fått något gjort på hela veckan. Paniken och huvudvärken har tagit ett skamgrepp om mig och jag har suttit apatisk i fåtöljen insvept i en filt. Det är bättre nu, idag har jag fått något gjort. Men jag orkar ingenting. Så förlåt om jag är en extra dålig vän just nu. Men jag orkar/hinner inte prata eller göra något. Just nu handlar det bara om ren och skär överlevndad (eller nu överdrev jag lite, men det känns ju som så!) så att jag snart äntligen kan få lite ledighet och tid att bara "va". Vi hörs IRL i juni mina vänner. Love you all! Puss puss

(Nej, tyck inte synd om mig, måste bara få klaga av mig lite här i cyberspace.. känns redan bättre, lovar!)

Vårmässa

Usch, vaknade med huvudvärk idag, så nu kan det bara bli bättre... eller? Njae, besvikelser finns överallt och efter att min kvinnliga intuition har visat sig vara rätt igen så vet jag inte vad som kan hända idag. Fy fan.

Igår var det i alla fall vårmässa i Luleå och Steffo Törnqvist var där och lagade mat. Fyra ur publiken fick sedan äta hans mat och en av mina kompisar fick göra det, hur kul som helst :) Själv gick jag runt och tryckte så mycket gratis-godis jag kunde. Pretty nice om jag får säga det själv. Tycker att det är superkul att gå runt på mässor, det enda minuset är allt folk som plöjer sig fram utan hänsyn till andra!

Nu blir det att fortsätta skriva på hemtentan i psykiatri. Har kommit en bit på den, men än är det mycket finlir kvar kan jag lova!

Puss

Vi är så grymma!

Wohoo! Good energy today! Hade besök av stroke och parkinsonpatienter idag i skolan. Så otroligt intressant att höra om deras upplevelser, även om det kanske inte gick helt som man hade tänkt sig. Men uppskattar verkligen att skolan försöker fixa tillfällen som dessa :)

Eftermiddagen/kvällen blev inte sämre, två arbeten kirrade. Snacka om fett nöjd ;) Har självklart inte gjort dem själv, men det är sååå skönt att kunna bocka av saker på "Att göra listan".

Nu blir det lite välförtjänt tv-tittande och lite sovmorgon imorrn. Sen blir det nya tag. Snacka om energikick!

sköna maj!

eller inte... Här i Luleå är det kallt och solen lyser med sin frånvaro (!). Det sägs att det kanske kommer snö på fredag. Gör de det kommer jag bli så himla ledsen att jag nog fäller en tår eller två. Men nu börjar nedräkningen till sommaren :)
Har sjukt mycket smågrejer som ska in och ett par, tre mindre tentor. Vill dock tacka alla underbara människor som bor här uppe, you are my light!! Kändes så himla segt att komma upp hit igår, men så fort jag träffade er var känslan som bortblåst och jag insåg istället hur mycket jag kommer att sakna er i sommar!

Nu blir det lite softande och lunchlåde fixande innan sängläge intas. Puss!

RSS 2.0