Buhuu

Är fortfarande sjuk, har ingen ork alls och går bara runt och känner mig på gränsen till småfebrig = ingen träning = känner sig som osexigast i världen (lönnfet). Sånt får man fan gråta för... :(

Tvättkrig!

Jag blir fan galen, idag när jag skulle tvätta så är det ytterligare en idiot som har slängt in en tvätt typ kvart i sju, fast min tid börjar klockan sju. Hann inte ta det jävla ollonet, men när jag gör det blir det en utskällning som heter duga! Fick i alla fall upp en ännu större lapp med ett tydligare budskap än förra gången. Blir så JÄVLA SUR!!!!

Våffelsöndag

Nu ska jag snart susa iväg till Malin för lite våfflor. Ska bli ritkigt mumsigt och sen lite kakor på det så är söndagen gjord :)

Vaknade tidigt (08.30) av solen, ganska skönt att vakna av sig själv utan att sova bort hela dagen. Var ute och gick en sväng runt sjön, superskönt att få komma ut i den friska luften (som dagen till ära är över -20°).

Jag igår när jag var i bakartagen :)


Stage mom

Har idag agerat stage mom tillsammans med Emma åt våra fina vänner som idag ska gå på Vinterbalen här uppe i Luleå. Kom till Malin vid 11 efter att ha ätit en underbar frukost framför Nyhetsmorgon, precis så en lördag/söndagsmorgon ska vara. Vet dock inte hur glada grannarna är efter att jag drog igång världens mest högljudda mixer på morgonen, men det var det värt :) I vilket fall var det full fart hemma hos Malin och efter lite övertid så var alla klara. Jag och Emma var inte lite stolta när vi med vind i håret såg dem svajja iväg med sina fina klänningar mot en bal på slottet.

För min egen del blev det först storsdtädning av lägenheten, senare en trevlig promenad i trevligt sällskap och ikväll blir det pojkvänsdate via skype + tvätt. Men först ska jag ge mig på att baka lite cookies :)




Kettlebells

Wohoo nu är jag hemkommen från Kettlebells träning med Emma. Riktigt kul att prova på något nytt, dock kommer jag att ha en träningsvärk som heter duga eftersom att jag tränade gym igår och innan dess minns jag inte senast jag tränade styrka. Men nu ska det bli ändring på det :) Körde även med en "bulgarian bag" (?!) som också tog musten er en, fast på ett roligt sätt. Man tänker nämligen inte på att man tränar, utan står mest med tungan utanför mun och koncentrerar mig på att göra rörelsen rätt :) Ser nog ganska rolig ut!



Kyligt värre

Det sägs att vi ska få -40° här uppe natten till lördag. Jag väntar med spänning. Experiment "frusen kiss-stråle i luften" kan börja!

Ny friserad

Tillbaka från en förmiddag på stan. Håret tog sin lilla tid att fixa. Men tyckte att tjejen som gjorde det var duktig, även om jag knappt vågade andas när hon började klippa i det ^^ Men nu är de slitna topparna och den milslånga utväxten borta! :)


Bokrea

Nästa vecka drar årets stora bokrea igång. Tycker att det är ganska mysigt, kan bero på att det väcker barndomsminnen? Minns att mamma alltid såg det som en dag att stryka under i kalendern.

Tyvärr befinner sig min ekonomi i en svacka. Men kanske att jag kan plocka på mig ett par böcker? ;) Jag har spanat in dessa böcker:
  • Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, av Jonas Jonasson
  • En dag, av David Nicholls
  • Oväntat besök på star street, av Marian Keyes
  • 1001 cupcakes, kakor och andra förföriska frestelser, av Susanna Tee
  • Matrevolutionen, av Andreas Eenfeldt
Finns säkert flera böcker jag vill ha när jag kommer till bokhandeln, men detta är ett axplock :)

Såg även att Akademibokhandeln säljer Leila Lindholms bok One more slice för 99:-, men det är endast under den 23/2 så bäst att passa på med andra ord!

Imorgon har jag en klipp/slingtid på en frisörskola i stan. Är årskurs tre elever som gör jobbet lite billigare. Kommer nog gå bra (även om jag har en tendens att lipa efter att jag har varit hos färdigutbildade frisörer så behöver det inte vara detsamma med elever ^^). Har tid klockan 08.30, vet inte riktigt vart skolan ligger, men det löser sig sa han som sket i vasken!

Håret idag...

...och för nästan 1 1/2- 2 år sedan (?!), tiden går sjukt fort!


15-02-11

Idag har jag varit grymt duktig med skolan trots att jag mådde sämre när jag vaknade imorse. Tog till med min Strepsil spray som alltid räddar mig när jag börjar på ont i halsen. Tyvärr säljs den inte i Sverige (inte vad jag har kunnat se iaf), så jag vet inte vad jag ska ta mig till den dagen det tar slut?! Så till mina underbara vänner som reser runt i världen, kan ni inte hålla ett öppet öga efter en sådan och köpa med en eller två till mig? Kommer att älska er för alltid <3


Elle

Ibland kan en tidning rädda en hel dag, tack Elle!


Alla hjärtans dag <3

För en gångs skulle har jag faktiskt lyckats med en present, det är inte ofta. Men när man kan göra någon annan glad mår man själv så himla bra med. Dubbel glädje helt enkelt :)

Har idag fått två efterlängtade resultat, dels sista delen på tentan (neuropsykologi) och vår rapport om Hälsopromotion. Fick VG på båda delarna så är supernöjd :) Borde på VG på ena kursen, men den andra får jag bara ett G i eftersom att jag är 2 p från VG på psykiatritentan och måste ha VG på den (hjälper alltså inte att jag har det i de andra tre delarna.. hmpf!)

Jag har även gått och blivit förkyld, så har inte tränat ordentligt sedan i tisdags. Inte alls kul kan jag tala om! Men ska vila idag och sen se om man kan köra ngt lättare imorgon. Lite gym iaf :)

Nu ska jag spendera lite tid med kärleken, vad vore livet utan Skype just nu?

Puss och ha en underbar alla hjärtans dag mina fina vänner!

Sunderby sjukhus

Hittade bilderna som jag tog när jag var vid Sunderby sjukhus. Fick även i fredags reda på att det inte är någon fraktur på vänsterhanden!! :) Men den känns inte ok, så ska försöka bena vidare i det här...

 

Superfin morgon, är lika fint här idag :)


Nytt bidrag till frukosten

Hittade den här keson med chasewnötter och torkad frukt i. Var tvungen att köpa och prova! Tycker att det var gott och funkar väldigt bra till frukost eller som ett mellanmål. Tyvärr var det väldigt dyrt (ca 18-19 kr). Såg att på "slemmis" (ica vid skolan) även hade en sort till. hasselnötter med blåbär och tranbär. Är en riktig sucker för nyheter, provar ALLT! Så himla lättköpt ;)

 


Shopping lördag

Tog en välbehövd sovmorgon idag, sen var det bara att hoppa i duschen och bege sig till stan. Äntligen hittade jag ett par jeans som satt helt ok :) Från Monki och det kostade bara 300:-, hittade även två andra toppar där samt ett linne på cubus för bara 29:-. Lyckades även få tag på ett billigt ljusbrunt flätat bälte på H&M. Nu får det vara slutshoppat för den här våren tror jag... Köpte även en box Black Tower som jag ska festa på ett tag framöver :)

 

Toppar från Monki

Linne från Cubus, 29:-

Skärp H&M


inväntar röntgensvar...

Intensiv och lång dag som började då klockan ringde 05.30, fattade noll och tänkte snoosa, men kom på bättre tankar när jag kom på varför jag skulle upp så hiskeligt tidigt (med mina nuvarande mått på tidigt så var de det iaf). For iväg i vintermörker till Sunderby sjukhus där de röntgade handleden, well, well, so good so far. Men sen får jag inget resultat, utan de säger att "min" läkare (alltså, har jag ens en läkare??) kommer att meddela mina resultat (aha, de menar "min" läkare på porsön vårdcentral som jag träffade i tre minuter). När kommer jag få resultaten tror du då? Svar: nja.. idag är det ju onsdag, så kanske på fredag, ehh ursäkta?! Ska jag behöva gå och vänta i två jävla dagar på ett resultat?? Nej, måste ringa dem imorgon och kolla om de har fått in det. Kan inte fatta att det svenska systemet är såhär segt! Men så minns jag varför jag drog mig för att kontakta dem från början och varför vi har gått till en privatläkare de senaste 10 åren... Kanske något för vår kära regering att se över, mer pengar till sjukhusen?!

Måste ändå säga
att Sunderby var ett väldigt fint och fräscht sjukhus, blev väldigt jobbsugen när jag stod utanför den stora glasentrén. Tog en bild på den, men av någon anledning finns inte bilderna kvar i min mobil. Kanske var det jag som var morgontrött, eller så var det kylan (-15°) som spelade ett spratt med mobilen... Men fint var det iaf :)

Löpning

Det är helt fruktansvärt hur dålig diciplin jag har när jag ska studera själv hemma. Har i alla fall läst igenom min artikel (som jag fattar nada av) och ska kolla igenom lite om höften...

Ringde till sunderby sjukhus idag, hade egentligen en remiss den 16/2, men lyckades övertala att jag skulle få komma imorgon och röntga handleden, så har tid klockan 07.40 imorgon, blir tidig morgon minst sagt! Men skönt att ta tag i det och bara få reda på vad det är.

I ren frustration snörade jag på mig löparskorna och ställde mig på löpbandet. 1 mil på 50 min och 10 sek blev det, ganska nöjd om jag får säga det själv :) Har inte sprungit en mil sedan förra våren så det var på tiden nu. Hoppas att benen håller den här säsongen så att jag kan genomföra lite lopp :)

Scafoideumfraktur??

Usch och tvi, var på vårdcentralen idag och fick en liten bekräftelse på mina farhågor... det finns en risk att det är en scafoideumfraktur jag har i handen. Ska få röntgentid på sunderbyn sjukhus (snart hoppas jag!!). Även om det bara är ett litet ben i handen kan det ge allvarliga följder om det inte åtgärdas. Ju tidigare det upptäcks desto bättre. Då det redan har gått en månad sedan olyckan så känner jag att jag måste ringa sunderbyn redan imorgon och försöka fixa en tid den här veckan.. Är sjuk av oro nu här... :(

Var även på
Team Sportia idag och köpte skidpjäxor och stavar, nu finns det inget (förutom en fraktur) som kan hindra mig från att bege mig ut i spåret!! :)

Dessa pjäxor köpte jag :)


och dessa stavar!

Badminton Sunday

Hade mysmorgon med långdragen frukost, sen bar det av till träningsanläggningen där det vankades badminton. Var sex tjejer som körde på två banor, blev väl någon form av miniturnering. Fick ju inte direkt någon topp placering, men Cajsa skärp dig! Jag vet, jag vet, jag vet... man kan inte vara bäst på allt. HATAR att vara en så dålig förlorare, tycker inte alls om den egenskapen hos mig...

Dock utvecklades dagen till något trevligare när jag provade Rickards gamla längdskidor som verkade passa, love it! Så ska in till stan imorgon och köpa pjäxor och stavar :) Nu jävlar ska det åkas!

Älskar fredagar...

älskar känslan när klockan närmar sig halv tre (då vi slutade idag) och en veckas plugg och föreläsningar slås om till att bli helg. Dock pluggas det en hel del på helgerna med, men är bättre på att unna mig lite ledig tid då :)

Var på Cardio Crossfit idag, lyckades komma upp i 198 i puls när vi gjorde rusher på slutet, kände mig som Usain Bolt när jag tog den sista långsträckan :) Är verkligen superkul att vara rejält uppvärmd och sedan köra allt man orkar! Hela dagen har för övrigt handlat om träning. Först morgonföreläsning om det, sedan cardio, därefter metodövning på morgonens föreläsning och sedan självstudier då vi sammanfattade morgonen. Kändes bra att äta av morotskakan som jag hade bakat sen :) Hade myskväll med tjejerna hemma hos mig (samtidigt som jag tvättade då jag fick göra det idag istället för igår). Vad skulle jag göra utan er här uppe? Men samtidigt, vad skulle jag göra utan mina andra underbart fina vänner som jag har utspridda i vårt avlånga land? Fan att vi ringde om varandra idag igen Sofia! :(

Nu blir det att fixa det sista med tvätten, sen ska jag lägga mig i en nybäddad säng och sova som en prinsessa, för det är jag värd!

dumma dig!!

GAAHHH!!! Vem är du elaka/korkade/tankspridda människa som har snott min tvättid??? Blir galen för detta är inte förtså gången som det händer... så jävla surt!! :( Och jag som verkligen behöver tvätta...

Morotskaka

Efter begäran (känns ganska ballt att kunna säga det) så har jag nu bakat min morotskaka. Dock freestylade jag lite den här gången och hade i lite rostade walnötter, samt citron i frostingen och lite kokos över. Hoppas att det blir gött för tänkte bjuda tjejerna på det i helgen :) Det tråkiga (eller bra) är att jag inte kan gå och nalla av den själv... Jag vet, jag är en sån jävla gottegris :) Den ser inte lika läcker ut som Leilas bakverk, men skyller på fotografen ^^



Tänkte även bjuda på lite underbara vinterbilder som togs i helgen. Det är dagar som denna som det är fantastiskt att bo här :)

 

 


vårdcentral, Check!

Nu har jag tagit tag i det och ringt till vårdcentralen och fått en tid för att kolla upp handen. Ska bli skönt att få det gjort, hoppas att det inte är ngt allvarligt, men vill ju samtidigt bara veta vad det är som är fel!?

Har börjat ta tag i mitt hår med. Måste klippa det snarast då det är hur risigt som helst... och utväxten ska vi inte tala om! Hittade ett (eller flera) tjockt, rött hårstrå... Funderar på om man skulle vara rödblond? I alla fall göra slingor i den färgen...?

Har även fått min första sponsor mot min färd för att åka vasaloppet, tack mami :)

RSS 2.0