En andra chans

Svt sänder ett program som heter En andra chans som handlar om människor som vid en olycka har skadat ryggmärgen. Det är ett sjukt bra program som alla bör se så kanske vi får lite större förståelse för våra medmänniskor. Det är på en avdelning med denna form av skador som jag gör min praktik. De redan sända avsnitten finns på svt play och varje avsnitt är ungefär 30 min. Jag lovar att det är svårt att hålla tårar och beundran borta!

Letar lägenhet

Nu letas det lägenhet här i Luleå för fullt. Har några på gång så nu gäller det att hålla tummarna :)

Första dagen avklarad... 24 more to go!

Känns riktigt bra efter första introduktionsdagen på min praktik. Jag ska vara ihop med min kompis på neurorehab. Är mest ryggmärgsskador och neurologiska sjukdomar, spännande minst sagt, tyvärr hade vi i våras ingen vidare undervisning i ämnet rent teoretiskt. Men hoppas att man ändå kommer att lära sig mycket praktiskt nu istället. Ska sätta mig ikväll och läsa på lite om sjukdomar, behandling, test etc. Känns jäkligt gött att det äntligen har dragit igång, wihooo! :)

Bild från i vintras på sjukhuset. Väldigt fräscht då det byggdes 1999.


jobbigt

Ibland kan man helt enkelt bara konstatera att livet inte är en dans på rosor. Känns som om jag sitter i en hemsk berg-och-dalbana som aldrig vill ta slut. Men hoppas att allt kommer att kännas bättre imorgon! Första dagen på praktiken är snart kommen, spännande minst sagt.

Nu är det
dags för skönhetssömn!

Samboland

Har nu installerat mig i mina kompisars lägenhet som vi i folkmun även kallar för Samboland. Känns riktigt fint att vara här tycker jag :) Under dagen har vi försökt att studera lite samt varit i stan för att inhandla mat och andra förnödenheter (vin). Ikväll fick det bli myskväll med filmen Finding Neverland som Johnny Depp är med i, såååå bra!! Har iofs sett den innan, men nu var det nog ett par år sedan sist.

Imorgon blir det träning och ännu mera plugg sen fest på kvällen, ska bli riktigt kul att gå ut här igen med tjejerna :)

Mot Luleå!

Ikväll är det dags att ta nattåget tillbaka upp till Luleå igen. Ska bli riktigt kul att träffa alla fina vänner däruppe igen och kul med praktik och mina vanliga rutiner :)

Självklart kommer jag sakna underbara människor här hemma med, men är bara borta fem veckor den här gången så känns egentligen bara roligt och förväntansfullt att åka upp!

Har inte riktigt packat än så måste ta tag i det. Sen har jag tänkt att träna och efter det kommer det lite kompisar på fika. Igårkväll bakade jag chokladmuffins, mums mums :)

Var tvungen att prova mitt fina muffinsfat som jag fick av mamma när jag fyllde år :)


ÄLG

Varje gång jag åker tåg (då jag åker ensam iaf) sitter jag och spanar ut genom fönstret i hopp om att se en älg. Tycker att de är fascinerande djur, det är inte för inte som de kallas skogens konung :) Än så länge har min spaning varit fruktlös. Men saker och ting händer när man minst anar det. Nu ikväll när jag cyklade hem från mina föräldrars stuga och hade passerat Hätte så hör jag något som brakar till från skogen framför mig till höger. Ut (ca 20 m från mig) kommer en stor älgko lunkandes. Min puls for nog upp till 200 och jag vet inte vad jag ska göra. Jag ber en bön att hon inte ska se mig och att hon inte ska ha ett par kalvar som kommer skuttandes efter henne. Står stilla en stund och tänker upprepade gånger "Herregud, herregud, en älg" tills hon har skuttat över till andra sidan vägen och ingen annan älg verkar komma efter. Med ganska skakiga ben cyklar jag sedan hem igen. Men fasen, man behöver ju inte åka tåg till Luleå för att se älg, räcker att cykla från sandvik ju :)


cykeläventyr

Igår cyklade jag och CK ut till Frida som bor ca 1,5 mil från stan. Vägen dit gick bra, vägen hem också, även om det är lite tricky att cykla när det är kolsvart ute. Tur att jag hade lampa på min cykel iaf. Men lite äventyrligt kändes det allt :) Mycket trevligt kväll hos Frida med gamla foton från gymnasiet, snacks, skratt och gott rödvin! Får göras om snart tycker jag. Dock surt med lilla huvudvärken idag, så jäkla lättpåverkad så det finns inte!

Idag måste jag
packa, hämta ett par grejer på stan, sen ska jag ut till mina föräldrar en sväng ikväll. Nu vill jag dock helst sova, så jäkla trött...

IKEA

Nya Ikea katalogen är här, like it, love it!


Kvalitetstid

Har just nu lite kvalitetstid med mannen, han har handlat lite frulle, jag är hemma och fixar kaffe och styr upp hemmet. Så skönt att bara sova ut och sedan ta långfrulle ihop :)

Vaknade och var
ännu mer förkyld än tidigare, kan bero på min cykeltur igår. Är i valet och kvalet om jag ska träna idag eller inte. Jennie ska på spinning och det vill jag gärna följa med på...

Ska i vilket fall möta upp ett par kompisar sen idag, trevligt trevligt :)

Svenska Hollywood Fruar

Är tillbaka!! :) Wohoo, måndagarna är räddade efter RHOBH.

Nu är det kvällsmat som gäller efter en cykeltur på den nya cykeln. Blev en mil i alla fall som premiärtur. Men måste pumpa däcken och fixa lite med den, men sen så kommer vi nog rulla på bra :)

Sofia: Haha jaa, mina bågar kostade så mkt med, men då är det säkert likadana bågar, bra smak där ;) Puss

check!

Kan nu bocka av det mesta på listan även om jag har ett litet återbesök på apoteket. Snart kommer mami och hämtar mig och sen bär det av mot Habo, ska bli så kul. Ska stanna till vid biltema med och köpa cykelkorg, motorolja till bilen m.m. Vill bara ut och cykla en massa sen!


To do list:

Oj, vad mycket det blev att göra helt plötsligt (smart att skjuta upp saker och ting). Avklarade iaf ett samtal imorse men idag ska jag:

  • Åka förbi sommarjobbet och skriva på papper
  • Hämta piller på apoteket
  • Gå förbi skatteverket (ovanligt)
  • Gå till banken
  • Åka till Habo och hämta cykel.
Kanske bäst att ta tag i den här dagen nu, Ciao!

Min...?!

Förhoppningsvis är den här goingen snart i min ägo...

Fast den jag ska kolla på är lila/vit och har pakethållare, ska även köpa mig en korg :)


Kommer ni ihåg

Carin Hjulström som höll i programmet Carin 21.30 på SVT som för övrigt var riktigt bra? Nåja, hon är även författare och nu när jag fyllde år fick jag två av hennes böcker (vet iofs inte om hon har skrivit fler?) och den första är nu utläst. Riktigt mysig bok som jag rekommenderar framför allt för oss småländska media-tjejer (handlar om 23 åriga Frida som får praktikplats strax utanför Eksjö) då den kan ge viss igenkänningsfaktor. Ska nu snart ge mig i kast med bok nummer två som handlar om samma tjej, den heter Hitta Vilse och den första boken heter Finns inte på kartan.

 



I valet och kvalet

Känner mig fortfarande sjuk idag, men piggare än igår. Solen gör att jag vill gå ut en sväng, men vet inte om det är så smart?! Hatar när man är såhär "mellansjuk", dvs du orkar/kan inte göra det du brukar, men du är för pigg för att vara sängliggandes.

Tänkte i alla fall spela in några miljoner med Jörgen på stryktipset nu :)

Krabbelurer

Krabbelurer... smaka på ordet, låter sjukt kul när man har sagt det ett par gånger. Vad fan är krabbelurer egentligen? Joo, för mig är det 90-tal hemma i köket hos mamma och pappa och en bunt hungriga ungar som vill ha i sig något sött men som inte får äta godis, då blir det Krabbelurer :) Påminner om pannkakor då man gör dem i ett plättjärn, men de är mycket tjockare och inte alls lika söta som pannkakor. Tyvärr lyckades jag bränna alla idag när jag skulle göra dem för första gången (rastlös eller vadå?!), men nu vet jag lite bättre hur jag ska göra till nästa gång :)


Snörvel

Åhh vad jag hatar att vakna upp och vara genomförkyld!! :(
Men tack Nyhetsmorgon för att ni förgyller min morgon, dels för att Mitt Kök är uppe vid Luleå och dels för att Steffo är tillbaka, kan det bli bättre?! :)

Nu ska jag lägga mig med spränghuvudvärk och rinnande näsa och tycka lite syn om mig själv och vänta på att min karl kommer hem och kan rå om mig :) hehe..

Cykelsemester med Mami

Idag har jag och mamma varit iväg på en cykeltrip från stugan till Torpöns färjeläge där vi åt lunch, tog en glass och sedan cyklade hem igen. Stannade till på en gårdsbutik på vägen och köpte lite hemmagjord honung som tack för lånet av världens bästa cykel (vill också ha!!). Grannar är allt för snälla ibland :)

Men nu sitter jag mest och klagar över smärta i baken, inte van vid att cykla sådana sträckor och har inte spinnat på hela sommaren, men nu är motivationen på topp igen, halleluja!!

Stannade på vägen och tog en äggmacka och kaffe, inte helt fel ställe att stanna på :)

 

Torpöns färjeläge

 

Färjan

 

På väg hem, lovely day! :)


Och tiden bara flyger iväg...

Om åtta dagar är det dags för mig att återigen bege mig till de norrländska skogarna. Men gör ett gästspel i småland under oktober månad igen, så känns bara som lite rolig "semester" eller ngt :) Idag har jag och Lule-dude pluggat hos mig hela dagen, var med en skräckblandad förtjustning som vi kastade oss över diverse sjukdomar, behandlingar och undersökningsmetoder. Kommer dock att vara i Luleå ett par dagar innan skolan börjar så då kan vi studera lite mer i metodsalarna, kommer vara lite lättare med bänkar och en Benjamin (ett skelett) att studera.

Nu på kvällen har jag varit hos farmor och fikat samt köpt jultidningar av en liten tjej, det ska börjas i tid :) haha

Imorgon ska jag och mamma cykla till Torpön och äta lunch och sen hem igen, ett heldagsprojekt med andra ord. Men roligt ska det bli :)

Den stora Kantarelldagen :)

Eftersom att dagarna aldrig blir som man har tänkt sig fick denna dagen bli den stora kantarelldagen. Mamma och jag hade tidigare pratat om att gå och plocka kantareller på ett speciellt ställe, så idag gjorde vi slag i saken. Efter tre timmars plockande var vi tvugna att ge upp och gå hem, vi hade inte plats för att plocka fler kantareller (inte så lockande att rensa några fler heller för den delen). Det var hur mkt som helst, har hittat vårt egna hemliga ställe så nu kan jag också joina alla kantarellnördar där ute i vårat avlånga land :)

Världens snyggaste gummistövlar - limegröna med rosa prickar :)

 

Vi hade lite att rensa sen :)


"Sommarlov"

Äntligen har mitt sommarlov börjat. Så jäkla skönt, men däremot mår jag inte alls bra nu. Huvudvärk trots brillor och lite lätt illamående trots bra matvanor idag... fan att det aldrig får vara perfekt! Jörgen är också småsjuk, inte kul efter första dagen på jobbet. Har försökt att kurera med först glass och chokladsås och sedan hembakat bröd med tonfiskröra, ägg och mammas hemgjorda inlagda gurka (sååå god!), vill inte riktigt hjälpa, zut!

Imorgon ska jag lämna in bilen tidigt på morgonen, sen ska mamma hämta mig så ska vi åka ut i skogen och plocka ännu mer kantareller! Förra veckan var vi ute i två timmar och sedan tog det en och en halv timme att rensa det. Men med tanke på vilken ljuvlig kantarellrisotto jag gjorde sen på kvällen i min ensamhet så var det värt det :) Ett tips är att spara "buljongen" som blir när man steker svampen och sedan har den i risotton, ger god smak :)

Gjorde även en zucciniröra med pesto och lite annat till

Älskar att vara ute i stugan på sommaren :)


Sommar '11 del 2

Det bakades ännu mer jordgubbstårtor

Det regnade en hel del...

Spenderade en helg i Sthlm med underbara T-town tjejer, här Caroline och Johanna, men även Sofia var med :)

Pannkakor, jordgubbar och glass till lunch, jag klagar inte :)

Semester i Göteborg med darling

Plockade kantareller med Mami :)


RSS 2.0